Dapatkan info terbaru via Facebook. Dan Jangan Lupa klik LIKE! TQ

Powered By Blogger Widgets and Blogger Tutorials

Home » Filem : Hikayat Merong Mahawangsa mula di tayang untuk tontonan umum...

Filem : Hikayat Merong Mahawangsa mula di tayang untuk tontonan umum...


RAHSIA mudah jana pendapatan melalui FACEBOOK dan TWITTER!!! (TANPA MODAL) ingin tahu KLIK DISINI !


Sedikit sinopsis filem Hikayat Merong Mahawangsa:

Merong Mahawangsa adalah keturunan Alexander the Great, seorang nakhoda tentera laut terkenal dan pengembara yang datang ke Asia beberapa ratus tahun yang lalu.

Empayar Rom pada masa pemerintahan Hadrianus dan China, Dinasti Han berada pada zaman kegemilangan pemerintahan dan kedua empayar ini bersatu melalui perkahwinan putera Rom dengan puteri China dari Dinasti Han.

Mereka akan dikahwini di titik tengah antara timur dan barat. Merong Mahawangsa ditugaskan untuk mengawal putera Rom dalam perjalanan mereka ke Asia Tenggara.

The pirate nation of Geruda (wujud kah keturunan lanun ini?) telah menculik puteri China dan menjadikannya sebagai tebusan. Dalam perjalanan ke Selat Melaka, Armada Merong Mahawangsa telah diserang tentera Geruda semasa berhenti di pulau kecil untuk mengisi bekalan.

Mampukah Merong Mahawangsa menyelamatkan puteri dan menyatukan dua tamadun besar dari timur dan barat? Persoalan akan terjawab apabila menonton filem Merong Mahawangsa.

Jom layan lagu tema nyanyian Anuar Zain...

6 ulasan:

 1. salam

  minat gila kat anuar ni...=)

  BalasPadam
 2. @sissyira minat anuar zain ker? alcatraz org kedah, bangga bila cerita sejarah kedah di filemkan... :)

  BalasPadam
 3. filem epic pertama malaysia ni..bawak p filem festival mesti meletup ni

  BalasPadam
 4. @pneumedic Sudah mestinya meletup kat panggung... Kalau pecah panggung itu tebaik, tapi kalau pecah punggung sendiri mau ingat hehe... macam cerita tutttttttttt...

  BalasPadam
 5. tak sabar nak tengok ni. Nak kene g tengok kat panggung gak. Baru layan dgn sound effect ape suma tu kan. Screen pun besar. Nak tunggu Astro First tayang nnt tak syok plak. Sbb takda home theater kat umah...huhuh

  BalasPadam
 6. @Rama2Ungu tul tu cik rama2 kalau kat panggung memang syok dan puas...

  BalasPadam